Pararanglijsttoernooi Venray


 

Ine Korthout eindelijk weer in de prijzen te Venray op zaterdag 15 april 2017.

 

Nadat Ine vrijdagavond nog een competitiewedstrijd moest spelen bij Die Meede te Made en om 01.00 uur pas thuis kwam, stond om 07.15 uur Henk v.Rijn  bij haar aan de deur om weer deel te gaan nemen aan een Pararanglijsttoernooi te Venray. Ook haar tennisvriendin in Heeswijk-Dinther werd opgehaald en na het nuttigen van een kopje koffie vertrokken we richting Venray.

Om 08.50 slaperig gearriveerd en aangemeld en voorzien van weer een kopje koffie konden we de poule-indeling bekijken.

Ine was ingedeeld in de 3e klasse in een 7 kamp, zodat zij maar 6 wedstrijden in zijn totaliteit hoefde te spelen. Haar concurrenten kwamen van heinde en verre,vanuit Brunssum t/m Zoetermeer en waren voor Ine geen onbekende. Na wat gediscussieerd te hebben zagen we wel wat mogelijkheden om in de prijzen te vallen, maar je weet het maar nooit.

Ine begon om 09.30 uur voortreffelijk aan haar eerste twee wedstrijden die zij beide met 3-1 wist te winnen. Bij de volgende wedstrijd tegen Joke Schouten die in de rolstoel zit, kwam de vermoeidheid naar boven drijven vanwege de snelle retourballen, mede hierdoor moest ik haar aansporen om het wat rustiger aan te doen, i.p.v. alleen maar zo snel mogelijk in haar spel mee te gaan. Door dit advies op te volgen wist Ine ook deze partij met 3-1 in winst om te zetten. Na nog een wedstrijdwinst van 3-1 tegen Eric Sedee, die tijdens de games zich steeds kwaad maakte over zijn slechte spel, was Ine met 4 wedstrijdpunten toe aan de lunchpauze, zodat haar lichaam tot rust kon komen.

Na deze pauze zat Ine weer vol energie en konden de partijen om 14.00 uur beginnen tegen haar twee sterkste opponenten. Als eerste was Arie v.d.Looy van ttv. Brunssum aan de beurt die nog maar een verloren partij achter zijn naam had staan. Voor Ine was hij de te kloppen man, maar speelde met heel veel effect, waar Ine veel moeite mee zou hebben. Dit waren onze gedachten.

Door kort te serveren en de 2e bal rustig naar de zijkanten van de tafel te spelen en het punt te maken door midden op zijn lichaam te plaatsen moest hieruit de winst worden gehaald. Arie werd helemaal dolgedraaid en moest een game met 11-0 aan Ine toestaan. De overige game uitslagen waren 10-12, 11-6, 11-7, uitslag 3-1 voor Ine.

Na weer een rustpauze van een half uurtje kon Ine beginnen aan haar laatste partij tegen Monique La Brijn, die ongeveer hetzelfde spel heeft.

De eerste twee games had Ine het beste gevarieerde spel, als tegen haar vorige tegenstander en stond met 11-5 en 11-8 in haar voordeel al gunstig. Monique ging in de derde game wat meer naar de buitenzijde van de tafel spelen, waardoor Ine meer moest lopen en deze game met 8-11 aan haar laten. Na het advies om wat meer achterop te gaan spelen met wat hardere forehandslagen slaagde Ine erin om haar te overrompelen. Uitslag voor Ine met 11-7, totaal uitslag 3-1.

In totaal won Ine 6 wedstrijden en was daarmee de grote overwinnaar. Zij ontving uit handen van de organisatie een fraaie beker met een prachtig boeket bloemen en een chocoladepaashaas.

Haar tennisvriendin Anita v.d.Voort, die wegens knieproblemen voortaan in de rolstoel zal moeten tafeltennissen werd in de 4e klasse in de halve finale uitgeschakeld, maar moet nog veel gaan trainen met een aangepaste wedstrijdrolstoel.

Moe maar voldaan, vanaf 07.15 t/m 22.00 uit en thuis was dit toch weer een gezellige en sfeervolle toernooidag met veel ranglijstpunten.

 

Henk v.Rijn